Bondsschuttersfeest Eendracht 3 september 2017

Schuttersfeest midden in Beeg door gebruik mobiele kogelvangers!

Op zondag 3 september a.s. zal door Schutterij Eendracht Papenhoven-Grevenbicht het 4de en laatste Bondsfeest van de bond Eendracht Born-Echt e.o. georganiseerd worden. Hier zal dan ook bekend worden wie de kampioen van dit jaar wordt.

Tijdens dit schuttersfeest zal geschoten worden op kogelvangers die in mobiele kranen komen te hangen. Door het gebruik van deze kogelvangers wordt een stuk verantwoording genomen om het milieu minder te belasten. Het verkrijgen van vergunningen wordt hierdoor gemakkelijker en er is ook niet meer de toestemming nodig van de vele grondeigenaren in de voormalige schootsvelden. Het feest kan mede hierdoor georganiseerd worden in de bebouwde kom, hetgeen een unicum is.

De locatie is gelegen tussen Op de Coul en de Mik. Hier is ook voldoende parkeergelegenheid voor de deelnemende schutterijen en bezoekers van het schuttersfeest.

Vanaf 13.00 uur starten de festiviteiten, waaraan circa 20 schutterijen deelnemen. Het defilé wordt afgenomen aan de Boulevard, ter hoogte van het Burg. Kotenplein, in Grevenbicht.

Vermeldenswaardig is ook dat OLS-voorzitter Ger Koopmans, die goede herinneringen heeft aan het door Schutterij Eendracht georganiseerde OLS in 2014, zelf een en ander in ogenschouw komt nemen.

Om het OLS-gevoel van 2014 weer een beetje terug te brengen en als opwarmer naar de Oktoberfeesten zal “WIR SIND SPITZE”, gegarandeerd zorgen voor een geweldige muzikale invulling van dit feest.

Verder zal in dit weekend op vrijdagavond 1 september de receptie van Harm. St. Cecilia b.g.v. het behaalde resultaat tijdens het WMC in de feesttent plaatsvinden en op zaterdagmorgen 2 september, de brunch van de plaatselijke VBO.

“Geer tref ’t in Beeg”!