Keizersfeest 5 mei 2019

By on 31-07-2019 0 753 Views

Binnen het schutterijwezen wordt de installatie van een nieuwe keizer als een bijzondere gebeurtenis gezien. Het komt namelijk niet vaak voor dat binnen een schutterij een nieuwe keizer geïnstalleerd mag worden. Zo ook bij Schutterij Eendracht Papenhoven-Grevenbicht. Het vorige keizersfeest dateert alweer van 1980.

Schutterij Eendracht mag na lange tijd weer een nieuwe keizerspaar in haar midden installeren. Dit zal gebeuren op zondag 5 mei as.

Jos Knops, die vijf maal de koningsvogel wist af te schieten, zal op deze dag samen met zijn echtgenote Yvonne Karta op feestelijke wijze worden geïnstalleerd.

De installatieplechtigheid zal om 12.30 uur plaatsvinden in de Sint Catharinakerk te Grevenbicht. Aansluitend zal in stoet worden opgetrokken naar de schutterslocatie Op den Brammert, gelegen aan de Lokerweg 14 te Papenhoven. Aldaar bestaat van 14.30 uur tot 15.30 uur de mogelijkheid om het nieuwe keizerspaar, alsook een aantal jubilarissen, te feliciteren tijdens een feestelijke receptie. Deze zal opgeluisterd worden met live muziek.

Het keizersfeest wordt ingeluid op zaterdag 4 mei as. Een aantal jongeren binnen Schutterij Eendracht hebben het idee opgevat om een meiboom te planten op de Brammert. Wellicht een begin van een mooie traditie? De meiboom zal  om 15.00 uur in stoet vanaf het Kotenplein te Grevenbicht naar de schutterslocatie worden gebracht. Daar zal de meiboom vervolgens vanaf 16.00 uur worden geplaatst.